Баскетболният Балкан направи първа крачка към завръщането си в елита при мъжете. Клубът вече е подал заявка за участие следващия сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ). От ръководството на Лигата са уведомили Балкан, че заявката им е получена, съобщи председателят на Управителния съвет на ботевградския баскетболен клуб Иван Гавалюгов, пред сайта botevgrad.com. Босовете на клуба предвиждат да внесат необходимата сума от 5000 лева за членство в НБЛ следващата седмица.

Миналият сезон ботевградчани бяха изхвърлени от елита заради финансови неуредици дни преди старта на първенството, но този път подадоха заявка за новия сезон само ден след заседанието на Общото събрание на НБЛ.

Балкан завърши на първо място в долната дивизия А-1 този сезон начело с Георги Младенов, но няколко кръга преди края специалистът пое Лукойл Академик. Все още не е ясно бъдещето му при “студентите” и дали той ще остане начело на отбора. Ако ръководството му гласува доверие, Балкан трябва да търси нов треньор, като спряганите имена са Любо Минчев и Росен Барчовски./БЛИЦ