Балкан (Ботевград) записа първа победа в ЕВРОХОЛД Балканска Лига през сезон 2013/14, след като се наложи при визитата си на македонския КК Кожув с 88:79, като по този начин ботевградчани вече имат на сметката си 1 успех и 2 поражения.

Първата четвърт премина през обрати, а разликата в полза на който и да отборите беше малка и в крайна сметка закономерно се стигна до равенство 20-20 след края й. Балкан поведе в началото на втория период, но дълго време разликата беше в границите на 5 точки. Малко преди почивката тя за първи път стана двуцифрена, а до паузата домакините я намалиха на 9 точки за 38:47.

Силна серия от 8-0 веднага след подновяването на играта изведе Балкан с цели 17 точки напред, но Кожув отвърна с 18-5 и се приближи само на 4 зад ботевградчани. Гостите запазиха преднина до края на третата част, когато резултатът беше 69:61. Разликата отново стана двуцифрена в началото на решителните десет минути, но скоро започна да се топи и две минути преди края беше 5 точки при 79:84. Балкан обаче не позволи на съперника да вкара точки до края и удържа победата.

Най-резултатен за българите беше Иван Лилов с 21 точки, Павел Маринов добави 18 точки, а Станимир Маринов и Петер Седмак добавиха съответно по 15 и 14 точки.

Остин Дюфо и Слободан Божович вкараха по 17 точки за домакините, а Игор Мияйлович се отличи с 14 точки.