Балкан (Ботевград) записа тежка загуба със 72:101 като гост на македонския Фени Индустри в Балканската лига. Най-резултатен за "зелените" бе Йордан Бозов с 14 точки, а Георги Давидов и Крум Дойчинов завършиха с по 13, но въпреки добрата игра на тримата, ботевградчани така и не намериха сили да се противопоставят на съперника си.

Срещата започна по-добре за домакините от Македония, които след първите десет минути водеха с 11 точки - 26:15. През втората четвърт ситуацията на терена не се промени и разликата скочи на 22 точки - 47:25 при пет минути до края на полувремето. В оставащото време баскетболистите на Фени Индустри намалиха оборотите , но това по никакъв начин не се отрази на преднината им - 53:31.

След почивката играта бе равностойна, което можеше да се отдаде най-вече на отпускане в редиците на Фени Индустри, но въпреки това, Данчо Бозов и компания не успяха да намалят пасива си. В заключителните минути разликата скочи на 29 точки за крайното 101:72.

Това бе трета загуба за "зелените" от Ботевград в група "В", те имат само една победа - над Рилски спортист. Балкан има мач от турнира на 12 януари - домакинство на Морнар (Черна гора)./БЛИЦ