Балкан (Ботевград) записа трета поредна победа. И трите успеха са домакински, като тимът първо би Черно море и Ямбол, а днес се наложи с 97:88 над Черноморец (Бургас). Успехът не дойде никак лесно за тима, който в трите срещи бе воден от новия си треньор Николай Пеев.

Двата тима бяха равностойни и предложиха положителни емоции на феновете в залата в Ботевград. За домакините победата е важна, защото ги доближава до третото място в крайното класиране от редовния сезон на НБЛ.

Гостите от Бургас спечелиха първите две части – 20:18 и 46:42. Преднината обаче така и не ставаше по-сериозна. В третата част Балкан игра много добре и стигна до обрат – 70:66. Заключителните 10 минути отново бяха за домакините, който спокойно доиграха мача.

Най-резултатни за „зелените” бяха Георги Давидов, Димитър Филипов и Кристиян Борисов с по 20 точки. Крум Дойчинов записа впечатляващите 20 борби. За бургазлии Христо Захариев завърши с 22 точки, а Кирил Райков и капитанът Димитър Рошманов добавиха съответно по 18 и 16.