Финалната серия за шампионската титла в НБЛ между Лукойл Академик и Балкан започва в събота (23 май). Двата клуба са стигнали до общо решение за промяна на датите на част от мачовете, като вече са уведомили и лигата, пише Bball.bg.

Първите две срещи от серията за златото ще се проведат по програма на 23 и 25 май в Спортния комплекс в Правец. Третият двубой най-вероятно ще бъде изтеглен за 27 май (б.а. - по програма трябваше е насрочен за 28 май). Евентуален четвърти двубой ще се играе на 29 май (б.а. вместо на 30 май). Корекциите са свързани и с предстоящите в “Арена Ботевград” мачове на националите ни по волейбол с Канада на 30 и 31 май от Световната лига.

Балкан внесе жалба и в Атбитражната комисия по повод наказанието с един мач лишаване от домакинство. Все още не се знае какво ще се случи с казуса, като от клуба се надяват на най-бързи действия. Ако наказанието остане, третият двубой трябва да се играе в друга зала извън Ботевград, първият спряган вариант е "Универсиада" в София./БЛИЦ