Баскетболният Балкан (Ботевград) постави високи цели за предстоящия сезон. В първия кръг на 21 октомври (неделя) от 17:30 часа отборът посреща Рилски спортист. Както е известно, през лятото начело на Балкан се завърна треньорът Петър Клечков, който направи силна селекция. Клубът е с ново ръководство, лично кметът на града Георги Георгиев пое управлението.

“Единствената ми цел беше да събера играчи, които са достойни на носят екипа на Балкан и да помогнат да изпълним целите и задачите. Всеки един играч, който съм привлякъл, познавам много добре, както като спортни качества, така и като човек. Убеден съм, че тази година ще сме отбор, с който много от останалите ще се съобразяват. Ръководството поема много добри грижи към отбора и ние сме длъжни да се отплатим както на него, така и на нашите фенове в Ботевград, които искат на всяка цена да се постигат максимални резултати. Мисля, че с този отбор ще успеем да задоволим нашата публика и нашия град с успехи”, заяви Петър Клечков, който днес даде пресконференция.

За селекцията на Балкан Клечков каза: „Имаме позиция, за която впоследствие ще търсим по-класен играч. Иван Лилов тренира с нас и ще бъде с аматьорски договор. Във всеки един момент, в който той получи покана от чужбина, може да напусне. Това не важи за оферта от български отбор. Аз съм „за” това момче да се развива извън България. Истина е, че имахме преговори с Филип Вукосавлевич, доста време разговаряхме с него. В крайна сметка обаче не постигнахме договорка и продължаваме да търсим център.”

“Всички искаме да сме първи. Това не е невъзможно, може да е тази година, може следващата или след две. Трябва да излизаме за победа във всеки един мач. В спорта невинаги можеш да победиш, но е важно да се учиш от грешките си. Ще се борим да сме в тройката на първенството”, коментира още специалистът.

“Тази година първенството може би ще бъде доста по-интересно. Не мога да кажа за нивото на баскетбола, това ще покажат самите играчи, но конкуренцията ще бъде достатъчно голяма. Всички отбори са направили добри селекции. За мен всеки един мач ще бъде на 100%, дори срещу момчетата от националния отбор, които ще бъдат част от тази хубава инициатива, която се осъществи. Не трябва да се подценява никой съперник”, завърши Петър Клечков./БЛИЦ