Носителят на бронзовите медали от последния сезон Балкан (Ботевград) ще запази треньора си Петър Клечков и за следващия сезон. Това стана ясно след пресконференция, която дадоха президентът Иван Гавалюгов, треньорът и част от играчите.

“Петър Клечков формално има договор до края на този сезон, но с оглед на резултатите, нямаме основание да търсим промяна на треньорския щаб. Това беше дебюта ми и може да го окачествим като успешен. Надяваме се, че е получил необходимото спокойствие и хъс, за да се развива. Много добре знае какви грешки допуска и вярвам, че при него нещата ще се развиват във възходяща посока. Към днешната дата мога да кажа, че това ще е треньорът, с който ще започнем следващия сезон. Договорът е формалност. Това ще е треньорът за следващия сезон”, каза Гавалюгов.

Той добави, че ще има среща с представители на Балканската лига, за да се запознае с условията за участие в турнира. “Зелените” от Ботевград се пробваха преди време на играят в регионалната надпревара, но това им бе отказано участие.

“Не ни стигнаха силите за повече от полуфинал този сезон. Не успяхме да хванем Левски в слаб ден и не взехме нито една победа срещу тях. Състезателите имат голям потенциал, но не взехме мач срещу лидерите. Надявам се да го направим следващия сезон. Ще се опитаме да запазим ядрото от състезатели”, добави президентът на Балкан.

“Щастлив съм, че през първата си година като треньор направихме толкова много и успяхме да спечелим бронзовите медали. Искам да стана шампион, надявам се един ден това да се случи с Балкан”, каза треньорът на тима Петър Клечков./БЛИЦ