Тенчо Тенчев е поредното ново попълнение на Балкан за предстоящия сезон. Крилото на младежкия национален отбор подписа договор и ще носи "зеления" екип през новото първенство, а вече води и тренировки с тима.

Роденият през 1993 година Тенчев е един от талантливите български състезатели в последните години. Той изкара няколко сезона в школата на италианския Римини, а преди това игра в Дания и Хърватия. Миналото лято Тенчев се завърна у нас, за да бъде част от Младежкия национален отбор, с който участва в мъжката НБЛ. В шампионата той изигра общо 25 срещи, в които имаше средно по 11.1 точки и 3.7 борби.

През лятото Тенчев бе част от младежките национали и на Европейското първенство в дивизия В, но за съжаление за контузи още в първата фаза и не можа да помогне на тима.

"Тенчев беше в нашия списък още в началото на трансферния прозорец, а първият ни контакт с него бе още по време на Мача на звездите на тема Балкан. За мен лично като треньор е удоволствие да тренирам с добрите и талантливи играчи в България, защото преди няколко месеца имахме договорка и с Павлин Иванов, която не се осъществи заради фактът, че Будучност не му даде разрешение. За мен като треньор и за Балкан като клуб всичко това е показателно, че това, което работим намира нужното признание и уважение между играчите. Сега имаме състав с дълги договори, което дава възможност да имаме отбор със средна възраст от 21 години и 7 месеца. Това е последното ни попълнение. При нас всичко е под контрол и тренираме двуразово. Още една седмица и от 1 септември влизаме само в зала, за да се подготвим и тактически, защото започват контролите. Ще имаме 6-7 мача за 15 дни и ще работим върху тактическата и техническата подготовка на отбора" коментира за BGbasket.com старши треньорът на Балкан Александър Тодоров.

Ето съставът на ботевградчани до момента:
От миналата година остават: Станимир Маринов, Мартин Маринов
Привлечени това лято:
Павел Маринов (Лукойл Академик), Велислав Гълъбов, Тенчо Тенчев (младежки национал) и юношите - Ростислав Тончев, Ивко Ивков, Филип Каменов и Радослав Кочев Чужденците привлечени това лято: Ноа Далман, Гейб Нътсън, Уес Айкмайър (САЩ), Гедиминас Навицкас (Литва), Петер Седмак (Словакия).