Рилски спортист може отново да участва в Балканската лига по баскетбол през новия сезон. Ръководството на надпреварата ще проведе разговори със самоковския клуб, както и с останалите участници от 2014/2015, съобщава официалният сайт на Балканската лига.

Рилецо се завърна в Балканската лига през лятото на 2014 г. след едногодишна пауза заради участие в Еврочалъндж. През миналия сезон тимът на Росен Барчовски достигна до финал в надпреварата, но го загуби от косовския Сигал Прищина със 71:80 в Самоков.

В следващите две седмици федерациите и съответни лиги на отборите ще проведат срещи и след тях клубовете ще трябва да изпратят писмено потвърждение според правилника на Балканската лига. От лигата очакват официално писмо от президента на БФБ Георги Глушков, който се надява да се намери още един български представител за турнира.

От надпреварата и баскетболната общественост в България очакват добри новини и от Левски, който достигна до златото в турнира през 2013/2014. През последната година обаче столичани се борят със сериозна финансова криза.

Новият сезон в Балканската лига ще стартира на 13 октомври, а финалната му фаза ще се проведе на 12 и 20 април 2016 г.