ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Националният селекционер по баскетбол и наставник на ЦСКА Росен Барчовски алармира, че от догодина Левски и "червените" може да не съществуват. 

"Имаме министерство на спорта, само за да имаме министерство. Първо бюджетът е смешно малък на министерството на младежта и спорта и не чух нито един дебат за някакъв вид облекчение на хора, които имат желание да инвестират в спорта. Не чух нито един дебат за това как може да се случи това нещо“, коментира Барчовски в Пресклуб "България", където получи отличието за Отбор номер 1 за месец февруари, заслужено с победата над световния шампион Германия в европейските квалификации.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Националите по баскетбол изпревариха държавния тим на страната по вдигане на тежести с 12 на 9 гласа в традиционната анкета на спортните редакции.

"Купата на България свърши, заслужен успех на Черноморец (Бургас). Градиха от години. В едно голямо спортно съоръжение, което не искам да коментирам какво представлява. За Бургас имаше много хора и много хубава атмосфера, но не се напълни. Искам да припомня какво се случи миналата година на финала в "Арена София", когато имаше силни ЦСКА и Левски и те играха на финала“, продължи Барчовски. 

"На път е да няма Левски и ЦСКА, ама много реално. Ние сме стабилни, а Левски доиграват. Догодина може да ги няма. Няма как да се намерят спонсори за всички отбори, особено в големите градове. Опираме до пет компании, на които са качени данъците и налозите. Без зали и без пари не може да стане. Без държава и без община няма как да стане. Искам да го извикам, да го изкрещя, ако има кой да го чуе“, продължи селекционерът на България.

„Успехът срещу Германия до голяма степен се дължи на публиката“, каза още Росен Барчовски.