Селекционерът на мъжкия ни национален тим по баскетбол Росен Барчовски бе едновременно доволен, но и не толкова от победата на България над Азербайджан в евроквалификациите. Нашите спечелиха с 94:77, но за да се класират трябва да победят в оставащите два мача – Германия като гост и Люксембург като домакин, или да правят сметки с останалите отбори.

„Не мога да се зарадвам от тази хубава игра, която показахме. Чудесен баскетбол, почти всичко изпълнихме. И накрая играем за всяка точка. Вкарваме кош и трябва да се върнем концентрирано, а оставяме един човек да се върне от кош до кош. Накрая ни вкараха седем точки, които са забранени да получим. Всяка точка е важна. Всяка точка. За това ме е яд. Иначе ги поздравявам момчетата, които играха прекрасен баскетбол”, коментира Барчовски.

„Нищо по-различно не сме си казали преди двубоя. Обясних им, че този отбор играе добре, но няма сили в края на мача и темпото им спада. Вчера гледах за трети път мача в Азербайджан. Там бяхме като упоени. От пътя ли, от климата ли, казвам ви го съвсем честно и това не може да бъда оправдание. Започнаха ни с безобразно вкарване. Пречупихме се, като млад отбор. От началото на квалификациите говоря, че всяка точка е важна. Но все пак от позицията на това, което бяхме преди този мач, това е много добър резултат”, допълни още треньорът.

“Две победи ни носят класиране, а една победа ни носи сметки. Зависими сме от другите отбори. Трябваше да бием с 24 точки и ставахме независими. Сега ще следим и двубоя между Швеция и Азербайджан в следващия кръг. Убеден съм, че ще се играе честно. Максималист съм”, завърши Росен Барчовски./БЛИЦ