Селекционерът на националния ни мъжки отбор по баскетбол Росен Барчовски ще е главен треньор на два летни кампа за момчета, които ще са под егидата на федерацията.

Непосредствено преди старта на подготовката на мъжете за европейското първенство в Литва специалистът ще направи всичко възможно да участва в откриването и закриването на заниманията на малките баскетболисти, родени между 1998 и 2003 г., в Пампорово от 26 юни до 3 юли, пише viasport.bg.

Негови помощници ще са националите на България при мъжете – Христо Николов-Гларуса, и при жените – Жаклин Златанова. Триото ще се занимава и с по-големите баскетболисти (12-16 г.) по време на втория камп също в Пампорово, който е от 10 до 17 юли. В него ролята им обаче ще е по-ограничена, като най-вероятно ще се включат за откриването и награждаването на кампа. Както е ясно Барчовски събира националите за първи лагер между 9 и 12 юли в Боровец. Очаква се от федерацията да предложат квалифицирани специалисти, които да водят постоянно подготовката на подрастващите. Като помощници ще се включат още Красимира Банова и Атанас Кучков.

По време и на двата кампа момчетата ще бъдат настанени в 4-звездния хотел "Мурсалица". Тринировките ще се водят на три открити игрища в хотелския комплекс, а при лошо време ще се ползва зала в Смолян или в Чепеларе. /БЛИЦ

Повече информация - ТУК