Селекционерът на националния ни отбор по баскетбол Росен Барчовски остана доволен от играта на неговите възпитаници въпреки загубата от Хърватия с 59:72 в контрола, играна в Осиек.

"Благодаря на домакините за поканата да играем тези два приятелски мачове - каза Барчовски. За нас винаги е добре да срещнем такъв силен съперник като Хърватия. Тук дойдохме след две седмици подготовка в планината на надморско равнише от 1700 м. Логично нашият отбор още не е готов за истински баскетбол. Доволен съм, че играхме добре и не се предадохме до края", сподели Барчовски.

"Наясно съм, че за Хърватия не играха Укич, Томас и Попович, а това почти половината им отбор, но и ние сме далеч от желаната форма. Ние също щяхме да изглеждаме по доста по различен начин ако с нас бе Роуланд, който бе оставен да тренира в България, тъй като се присъедини към тима преди пет дни", наставникът.

"Амбицирани сме за преминаване на групата. При нас има два ярко изявени фаворита - Словения и Русия. Останалите четири отбора (Украйна, Грузия, Белгия и България), всеки може да победи всеки. Трябва да бъдем добре подготвени и с малко късмет можем да продължим напред", завърши специалистът. /БЛИЦ