Селекционерът на националния ни отбор по баскетбол Росен Барчовски си пожела преминаване на първата фаза на Европейското първенство в Литва. Турнирът започва на 31 август (сряда), а в първия си мач нашите играят със Словения. В групата са още Белгия, Украйна, Русия и Грузия.

“Толкова бързо мина времето, че и аз не мога да повярвам. Като се събрахме на 10 юли ми се струваше, че има страшно много време, а то мина много бързо. Може би, защото имахме доста мачове и пътувания. Сега като си правих равносметка тази нощ, защото не можах много да спя, ми се струва, че бая работа не можахме да свършим, ама така е винаги с треньорите. Каквото сме свършили, това е. Да кажа, че съм много голям оптимист, ще излъжа. Имам вяра, но все пак имам и притеснения”, заяви Барчовски пред “Гонг” на Аерогара София.

“Излизането от група ще бъде радост и удовлетворение за всички. Победата е първа стъпка. Тя е желана и чакана. Все пак излизането от групата оставя някаква диря, а това ни се иска на всички. Трудно е да се каже, срещу кой отбор имаме най-големи шансове. На самото първенство нещата ще бъдат различни. Там ще си проличи, но все пак фаворитите са Русия и Словения”, завърши опитният специалист./БЛИЦ