Треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски заяви след победата с 66:57 над ОКК Београд, че възпитаниците му сами са си направили мача труден. Специалистът информира, че е обсъждан варианта Самоков да кандидатства за домакинството на Финалната четворка на Балканската лига, но допълни, че всичко това зависи само от ръководството на клуба.

"Получи се много тежък мач. Ако бяхме по-концентрирани в нападение, нямаше да имаме толкова проблеми. Доволен съм от играта ни в защита, но изпуснахме няколко елементарни положения и това ни затрудни", сподели Барчовски след мача в зала "Арена Самоков".

"След загубата от Черно море имах разговор с момчетата, но нямаше как да се ядосвам толкова много, защото откакто поех тима имаме мачове през 2-3 дни. Смятам, че тази година имам някакво професионално удовлетворение, защото взехме медал за Купата на България и влязохме във финалния турнир на Балканската лига и сега остава само да постигнем целите си в НБЛ. Вярвам, че ще се справим, защото имаме много добри играчи и ако всички си свършим работата, резултатът ще е добър. Целите ми съм ги казал отдавна - третите и вторите места много ми харесват, ама не достатъчно", каза наставникът на Рилски спортист.

"Успехите на отбора в Балканската лига с двама различни треньори през годините говори, че тук, в Самоков се върши много добра работа и това може само да ни радва", продължи спецът.

"Срещу "Левски" ще бъде интересно как ще се представят и двата тима, ако Финалната четворка е в Кавадарци. Дали Самоков има шанс за домакинство на финалите зависи от ръководството. Аз не исках да говорим предварително на тази тема, тъй като не се бяхме класирали. Това обаче допира и до финанси. Ако нямаме възможност да приемем този турнир като домакин, ще отидем да играем там, където ръководството за Балканската лига реши", добави Барчовски. /БЛИЦ