Днес от 18:00 часа Рилски спортист приема гръцкия Кавала в последен мач от група В на ЕВРОХОЛД Балканска лига. Самоковци вече са класирани за Топ 6 на турнира, но двубоят е важен с оглед на това с какъв актив ще влезе тимът там. Треньорът на отбора от Самоков Росен Барчовски говори за мача и за напускането на Станислав Славейков пред bgbasket.

"Готвим се за много сериозен мач. Съзнаваме какво е значението на двубоя за следващата фаза. Ние вече сме се класирали за нея, но от наша победа зависи какво ще става по-натам. Всички са здрави. Единствено имаше малък проблем с Христо Захариев, тъй като имаше удар в ръката от последния мач със Спартак (Плевен), но се оправя. Чакаме да видим какъв е състава, с който пристига Кавала, защото все още не сме получили такава информация. Не зная защо. Практиката до момента е поне два дни преди това да се изпрати състава, списък за настаняване по стаите, но те не го бяха направили и за мен това не е професионално. Никой не го е правил до този момент. Не зная дали подценяват мача или се крият, но не ме и интересува. В края на краищата ще се разбере. Ще подходим максимално сериозно и излизаме за победа.

За този мач не се притеснявам от някаква умора в играчите, всички сме на линия, но това, че вече сме по-малко хора ще ни създаде проблеми по-нататък. За напускането на Славейков и причините, поради които напусна и мястото, където отиде ще говоря по-нататък специално. Много съм възмутен и професионално и морално. Запазвам си правото да говоря, защото това, което се случи с това момче, с тези които са го предизвикали да го направи, меко казано ме нервира и няма да оставя нещата така.

Нямах намерение да търсим нов играч. До момента отборът ни играе чудесно и аз съм много горд с това. Нямах нужда от нов играч и Славейков беше част от тази селекция. Той и други хора промениха нещата и това ме амбицира страхотно. Оттук нататък ще има следващи ходове, които не бях предвидил предварително. Аз не съм от хората, които си оставят магарето в калта, така че меко казано съм бесен."