Действащият шампион на Испания и двукратен първенец на Евролигата - Барселона Регал, пристига във вторник в София. Каталунците ще участват в приятелския турнир "Лукойл ЕКТО Спорт", който ще се състои в края на тази седмица в столичната "Арена Армеец". Панатинайкос и Цървена звезда са другите два участника в надпреварата.

Барса пристига утре в 12:30 часа, а веднага след това ще се отправи към Правец, където ще се подготвя преди началото на турнира в петък. Делегацията на "блаугранас" е от 30 души, 15 от които са баскетболистите. Очаква се треньорът Шави Паскуал да доведе в България звездите Шарунас Ясикевичус, Хуан Карлос Наваро, Джо Ингълс, Шави Рабаседа, Виктор Сада, Пит Майкъл, Нейтън Джауай, Марселиньо Уертас, Си Джей Уолъс, Еразем Лорбек, Анте Томич, Марко Тодорович, Алекс Абринес, Ник Спайрес и Марио Хезоня.

Билетите за един ден на турнира са с цени от 5 и 10 лева. По дългите страни на игрището цената на билетите ще е 10 лева, а по късите - 5 лева. При закупуване на билет за двата дни на турнира, цената е съответно 18 лв. за място по дългата страна на игрището, и 8 лв. - за късата страна, съобщиха организаторите на турнира.

Програма на турнира
14 септември (петък)
18:30 часа, Панатинайкос – Цървена звезда
20:30 часа, Лукойл Академик – Барселона

15 септември (събота)
17:00 часа, Мач за 3-о място - Загубилите отбори от първия ден
19:00 часа, Финал – Победителите от първия ден