Барселона, с Александър Везенков в състава си, постигна драматичен домакински успех над ЦСКА в среща от група „F“ от Топ 16 на Евролигата. Каталунците победиха "армейците" със 100:98 след продължение и запазиха сериозни шансове за продължаване напред. 

Българският баскетболист влезе в игра за своя тим през второто полувреме, но престоя на игрището само 4 минути, в които се отличи с една борба.

Срещата започна равностойно и резултатът вървеше точка за точка. В крайна сметка първата част бе за руснаците, които поведоха с 24:21. Във втората каталунците играха на много високи обороти и обърнаха резултата до 47:38 в тяхна полза.

През второто полувреме руснаците се вдигнаха на щурм и бързо заличиха изоставането си. Пет минути преди последния съдийски сигнал преднината на гостите вече бе девет точки – 79:70. В оставащото време играчите на Барселона се хвърлиха да обръщат мача, а Томич, Аройо и Саторански бяха в основата на всичко по-добро за каталунците, което прати мача в продължение – 85:85.

В допълнителните пет минути ЦСКА отново пое диригентската палка, а Теодосич наниза пет поредни точки за 98:95 при 10 секунди до края. Истинската драма се разигра в оставащото време, след като Доелман първо наниза тройка, с която изравни двубоя, а след това отново той открадна топката от съперника и отбеляза две точки, с който донесе и победата на Барселона – 100:98.