Действащият шампион на Евролигата – Барселона, записа нова победа в група „F" на Топ 16 на турнира, след като се наложи при домакинството си на Лотоматика Рома с 80:56. Най-резултатен за каталунците бе Алън Андерсън с 16 точки, а Коста Перович и Хуан Карлос Наваро добавиха по 13 точки за успеха.
Али Троаре отбеляза 17 точки за гостите от Италия, а Дариус Уошингтън и Неманя Гордич се отчетоха съответно с по 16 и 13.

В друга среща от турнира Реал (Мадрид) стигна много трудно до победата като гост на Ефес Пилзен в Турция с 89:86 след продължение в група “G”. Клей Тъкър вкара 19 точки за успеха на „белия балет", а Пабло Приджони и Д'ор Фишър добавиха съответно по 17 и 15 точки.

Буутси Торнтън завърши с 18 точки за турците, а Игор Ракочевич и Керем Гьонлюм се отчетоха съответно с по 16 и 13. Редовното време завърши при резултат 79:79 и всичко трябваше да се реши след продължения. В допълнителните пет минути испанците имаха повече късмет и успяха да вкарат три точки повече от съперника си и да се поздравят с успеха - 89:86./БЛИЦ