Баскетболният Сливен обяви несъстоятелност. Преди време от ръководство на клуба информираха, че поради финансовите проблеми и натрупани стари задължения е невъзможно поддържането на тим при мъжете. Сега решението е, че няма да се развива и детско-юношески спорт. Това обяви клубът да обяви фалит.

БК Сливен бе предимно на общинска издръжка. През годините с минимална помощ се включваха спомоществователи и спонсори.
В началото на летния сезон Община Сливен обяви, че спира средствата за спортните клубове, което доведе до финансовите затруднения на един от най-старите и с традиция спортове в града под Сините камъни.

След близо 60-годишна история БК Сливен вече не съществува, а част от ръководството преминава през проверки от различни инстанции, пише sliven-sport.com.

Досегашният треньор Събин Маринов обяви преди време: "Не виждам как може да се спаси клуба, ако не се изчисти от дълговете. Сега стоя в залата единствено с морален ангажимент към тези деца и юноши, за да ги изкарам през годината. В момента си търся друга работа".

Сега за треньора и за изпълнителния директор Георги Димов вече не съществува опция да се спаси клуба, а на дневен ред е въпроса с друга работа.

БК Сливен бе фактор в националното първенство при мъжете. През последния сезон отборът игра в "А" група, а преди това бе и в Националната баскетболна лига, която напусна поради финансови трудности. /БЛИЦ