Бившият баскетболист на Атланта Хоукс в НБА Брандън Гудуин направи шокиращо признание за състоянието си в последната половин година след ваксинация против COVID-19.

26-годишният баскетболист прекрати преждевременно участието си през миналия сезон заради болки в гърба и тромбози, а сега разкри, че проблемите са се появили след приемане на ваксина. От тима обаче не са му разрешили да разгласява това.

“Разболях се, имах силни болки в областта на гърба и бях ужасно изморен след мачовете. Толкова, че дори не можех да тичам. След мачовете срещу Филаделфия между 28 и 30 април се прибрах вкъщи и тогава гърбът ми започна да ме боли. Веднага отидох на прегледи, след които разбрах, че имам тромбоза. Всичко беше наред с мен до момента, в който не се ваксинирах. Хората се опитваха да ме убеждават, че няма как това да се получи от ваксината, но кой може да го потвърди? Никой не знае. Ваксината сложи край на сезона ми, сигурен съм на 100%”, категоричен е гардът.

Гудуин е приет в болница, но представители на Атланта Хоукс го съветват да си мълчи за случилото се.

“Нямам нищо против отбора, но на следващия ден, докато бях в болницата, те ми казаха, че ще обявят новината, че сезонът за мен приключва. Добавиха да си мълча и да не казвам на никой за това”, разкри още Гудуин, който изигра 34 мача през миналия сезон, записвайки средно по 6.1 точки, 2.1 борби и 1.5 асистенции.

Договорът на баскетболиста с “ястребите” приключи през лятото и той стана свободен агент, а само преди два дни подписа с Ню Йорк Никс, който обаче го освободи, но притежава правата му в Лигата за развитие.