Баскетболист с една ръка изумява и всеки от вас може да се увери какво прави той с топката. Става въпрос за Зак Ходскинс, който е роден без долната част на лявата си ръка, но въпреки това се справя достатъчно добре на игралното поле. Сега младокът ще играе в NCAA (Национална студентска лига), с което осъществява мечтата си. Момчето избра университета във Флорида, който е един от най-силните в страната.

17-годишният баскетболист от Милтън, щата Джорджия, предизвика фурор в глобалната мрежа с баскетболните си умения. Какво е толкова специално в това момче ли? Ами това, че Зак е различен от повечето си връстници - лявата му ръка липсва от лакътя надолу. Той просто се ражда така. Но това не му пречи с много труд, упоритост и желание да преследва едно от най-големите си желания - да играе баскетбол на високо ниво. 194-сантиметровият гард привлече вниманието на редица елитни университети, благодарение не толкова на различната си съдба, колкото на волята и непримиримия си дух.

"Винаги ми е било мечта, докато растях. Никога не съм очаквал да е така, но здравата работа се отплати. Изключително съм развълнуван, че отивам във Флорида. Ще се отнасят към мен, както към всеки играч и ако се справям добре, треньорът Донован каза, че ще ми даде шанс да играя",обяви Зак в профила си в "Туитър". Той ще има честта да носи екипа на Университета Флорида - двукратен шампион при колежаните.