Левски Лукойл завърши участието си в редовния сезон на НБЛ с впечатляваща победа. "Сините" изумиха, печелейки със 110:58 гостуването на Черно море от последния 27-и кръг на шампионата при мъжете. 

Тимът на Константин Папазов приключва сезона на втора позиция в крайното класиране с актив от 20 победи и 4 загуби. На върха е Рилски спортист (Самоков). На Левски предстои участие в плейофите на първенството, като на четвъртфиналната фаза ги очаква Ямбол в серия до две победи от три мача. 

Черно море пък слага край на ужасяващия си сезон, в който приключи на последното девето място със само 2 успеха от 21 мача и поради това не намери място в заключителната фаза на сезона в НБЛ.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Мачът днес беше последен в професионалната кариера на Пламен Алексиев, след 19 сезона в мъжкия баскетбол. 37-годишният гард на Черно море обяви, че се пенсионира след края на настоящия сезон.

Макар и в своята зала, варненци успяха да вкарат само две тройки от 28 опита.

Левски използва по най-добрия начин предимството си под коша, чрез Райт, Бенсън и Тасич. Райън Райт завърши са 23 точки за победата, Кийт Бенсън добави 18 и 9 борби, 16 и 14 отбелязаха Тасич и Чавдар Костов.

Георги Боянов завърши с 12 точки и 12 борби за Черно море, по 10 реализираха Михаил Молдов и Иван Спиров.