Баскетболистите ни на Универсиадата в Белград са принудени да ядат в Макдоналдс. Това се налага заради съмнителните блюда и дългите опашки в ресторанта на университетското селище. Нашите първо ядяха по пицариите на местния мол, а сега за разнообаразие се прехвърлиха и към сандвичите, съобщават от българската делегация.

С нова стартова петица ще излязат баскетболистите ни в последния си мач от втората групова фаза на Универсиадата в Белград тази вечер. Нашите играят с Турция в 21,00 часа българско време. Тити Папазов реши да смени Николай Върбанов с Крум Дойчинов и Иван Лилов с Чавдар Костов.

Така петицата ще има следния вид: Асен Великов, Златин Георгиев, Чавдар Костов, Христо Николов и Крум Дочинов.

Срещата е в зала „Милениум” във Вършац, на два часа път с автобус от Белград. Двубоят ще реши кой отбор ще се нареди първи в групата и ще определи бъдещият съперник на нашите в ¼-финалите – САЩ или Сърбия.

Досега момчетата на Тити Папазов са без загуба в турнира, като победиха последователно Украйна, Япония и Турция. Снощи български треньори останаха за да гледат драматичния успех на турците на украинците. Според помощника на Тити - Лъчезар Коцев Турция е преодолим отбор, имаме сили и потенциал да ги надвием, стига правилно да изиграем тактическите задачи./БЛИЦ