Българската федерация по баскетбол ще направи нов опит да вземе баскетболната зала на "Българска армия", съобщава “Тема Спорт”. Ръководството на централата в момента изчаква да бъде финализирана сделката по продажбата на футболния ЦСКА.

Когато това се случи, а президент на клуба стане Христо Стоичков, ще бъдат стартирани преговори за ползване на залата от федерацията. В момента тя е потънала в мухъл, прах и паяжини и не се използва за нищо.

Имаше вариант съоръжението да бъде дадено на художествената гимнастика, като за това се заговори при вземането на комплекса от шефовете на "Титан". Впоследствие обаче разговорите бяха замразени.

Това не е първият опит на федерацията да вземе "Българаска армия". Залата е в полезрението на централата в последните 4 години, но така и не се стига до отдаването и под наем. При положение че този път Георги Глушков успее да я уреди, там ще играе и ще се готви националният ни отбор до 20 години.

Младежката селекция най-вероятно ще стане част от НБЛ като 10-и отбор за новия сезон и идеята е това да е базата, на която децата да тренират.