Националната баскетболна лига вече има нов партньор в лицето на телекомуникационния лидер Виваком. Двете страни обявиха официално сътрудничеството на пресконференция в зала "Универсиада". От страна на Лигата договора подписа Константин Папазов, а представител на компанията бе главният директор маркетинг Александър Грънчаров.

Договорът е за една година, а Лигата вече ще носи името НБЛ Виваком. Финансовите параменти на контракта не се съобщават.
В зала "Универсиада" всеки от 10-те клуба в НБЛ изпратиха свои представители, които изиграха импровизиран мач помежду си в края на събитието.

"Тези момчета са тук, за да покажат, че всички сме едно цяло. Получихме голям кредит на доверие от Виваком, което за нас е огромна отговорност. В българския баскетбол винаги е имало напрежение, предизвикано главно от мен. Затова сега е по-спокойно. Може би нямаме успехите, които желаем, особено с националния отбор, за което вина имаме всички ние, които се занимаваме с баскетбол. НБЛ в последните 3-4 години предлага интрига и ние ще оправдаем доверието на Виваком. Българският спорт е в ужасяващо, потъващо състояние. С баскетбола ще покажем, че в България може да се прави спорт без големи звезди", заяви Константин Папазов.

"Виваком продължава да подкрепя българския спорт. При преговорите много бързо постигнахме съгласие. Надявам се това сътрудничество да продължи и дай боже да бъде дългосрочно", каза Александър Грънчаров.

"От името на федерацията бих искал да благодаря на Виваком, че отново ни повярваха. Надявам се, че с тяхна помощ ще вдигнем нивото на Лигата и че ще оправдаем доверието им", заяви Георги Глушков.