Баскетболните ни националки ще изиграе днес третата си среща от квалификациите за Евробаскет 2015. От 20:00 часа в Славонски Брод нашите гостуват на Хърватия, и ще търсят задължителна победа. Само такава би съхранила шансовете ни за класиране на Евробаскет 2015.

Българките играха достойно в първите две срещи, но в решителните моменти не можаха да стигнат до победи. Сега те някак си трябва да намерят път към успеха, тъй като той е жизнено важен в този момент, пише bgbasket. Победа ще запази надеждите на България за поне второ място, като за Европейското се класират първите във всяка група плюс петте най-добри тима от шесте групи.

За момента най-добре за нашите се представят Радостина Димитрова с 21.5 точки и Милена Томова с 13.5 точки и 5.5 борби. Длъжник обаче е американката Доника Ходжис, която и в двата двубоя досега не показваше това, което може. Естествено за победа срещу силния хърватски отбор ще трябва всички момичета да играят на високо ниво, а срещу Израел те показаха, че имат шансовете и, че само трябва да ги използват.

От хърватска страна за момента най-силни са Йелена Ивезич, Лука Иванкович и Ива Слишкович. Те имаха трудна домакинска победа над израелките преди седмица, а сега българките ще се опитат да им направят живота още по-труден и да ги изненадат лошо.