“Левски” ще се опита да излезе от кризата с освобождаването на поне двама баскетболисти. Вчера ръководството на “сините” имаше среща, на която бяха обсъдени мерките, които клубът ще вземе, за да бъде спасена оставащата част от настоящия сезон.
 
Според в. “Тема Спорт”, нарочени за освобождаване са гардът Джейсън Кроу и центърът Прийст Лодърдейл. Двамата са с едни от най-високите заплати, а в същото време са и с възможно най-нисък коефициент на полезно действие в последния месец.
 
222-сантиметровият Пи Ел дори не тренира с отбора, а играе в един на всеки пет мача, което допълнително наклонява везните към изгонването му. Кроу пък вбеси треньора Тити Папазов на полуфинала на Балканската лига с индивидуалната си игра. Общата възраст на двамата американци е 71 години, което също е “плюс” за раздялата с тях.
 
Има вариант един от двамата да остане, а вместо това Доналд Коул да си събере багажа. Не е изключено обаче и тримата да бъдат освободени. Това обаче е малко вероятно, тъй като “сините” ще останат без играчи в заключителната част на сезона./БЛИЦ