На 18 октомври 2009 година, неделя, от 17.00 часа мъжкият баскетболен отбор на Овергаз започва новия сезон в “А” група с мач срещу НСА. Срещата ще се играе в залата на Националната спортна академия „Васил Левски” в София. Очаква се дебют с оранжевия екип да направят привлечените през лятото Живко Стоянов (от ЦСКА), Димитър Филипов (от Лукойл), Любомир Жечев и Йовчо Атанасов (от Славия).
Овергаз завърши на второ място в миналогодишния шампионат, като записа 13 победи и само 5 загуби. И този сезон треньорът Звонко Папак и помощниците му ще разчитат предимно на състезатели от детско-юношеската школа на клуба. Миналата година средната възраст на отбора беше 19 години и 8 месеца. В момента тя е 18 години и 6 месеца.
Както знаете, от години Овергаз инвестира активно в българския баскетбол. В миналогодишната Ученическа баскетболна лига, организирана от газовата компания, участваха над 3500 ученици от 44 български града. Най-добрите бяха поканени в професионалната школа на клуба, където в момента тренират 65 деца, разделени в 5 възрастови групи.