Баскетболният ЦСКА обяви на официалния си сайт, че се разделя по взаимно съгласие с плеймейкъра Джордан Калахан. Гардът получи контузия в тазобедрената става, която вероятно ще го извади от терените до края на сезона. Именно това е и причината за раздялата с "червените".

"Двумесечният договор на Джордан Калахан с ЦСКА изтече и за съжаление здравословното му състояние не позволява контрактът да бъде продължен до края на сезона. Ръководството на ЦСКА благодари на Калахан, че се присъедини към отбора в труден момент след травмата на Брандън Йънг и помогна изключително много на тима в изминалите седмици", отбелязаха от клуба. 

Джордан Калахан бе част от ЦСКА в 9 мача, от които "армейците" спечелиха 5. Завърши със средно 12 точки и 6 асистенции в актива си, като имаше 42% успеваемост в стрелбата от тройката.

Калахан записа 6 мача с двуцифрен точков актив, а в две срещи имаше и двуцифрен брой завършващи подавания. Той държи рекорда за най-много асистенции в един двубой - 11.

"Пожелаваме му бързо възстановяване и успехи в следващите баскетболни предизвикателства", написаха още от клуба.

На позицията плеймейкър се завръща възстановеният Брандън Йънг, очаква се скоро в игра да бъде и капитанът Венцислав Петков. Младите Виктор Гергов и Мартин Русев също показват сериозно развитие и ще получават все повече доверие от треньора Росен Барчовски.