Мъжкото баскетболно първенство най-вероятно ще се завърне в ефира на БНТ, пише „Тема Спорт“. След две години отсъствие Националната телевизия почти сигурно ще приюти НБЛ през този сезон. Ръководството на медията води преговори с управата на НБЛ, като се очаква те да бъдат завършени до края на месеца.
 
Баскетболната лига имаше договор с ТВ 7 за още един сезон, но предвид финансовите си затруднения от телевизионния канал са уведомили председателя на Борда на НБЛ Петър Георгиев, че нямат възможност да изпълнят контракта си.
 
„Подписването на договора с телевизията е първостепенна задача. Преди да търсим спонсор на Лигата, трябва да се разберем с медията, която ще излъчва мачовете. Освен БНТ има и още един вариант, но ще видим какво ще стане“, разкри Георгиев.
 
В събота ще бъдат определени реферите, които ще ръководят мачовете от НБЛ. Съдийската комисия към Българската федерация по баскетбол ще предложи на клубовете списък от 30 съдии, от които ще бъдат избрани 18. Това ще стане след провеждането на изпит. Отпадналите плюс още 20 ще бъдат предложени да свирят мачовете от женското първенство.