Баскетболната ни федерация иска да възроди легендарната зала на стадион “Българска армия”. Съоръжението е в окаяно състояние, а мъжкият отбор бе закрит преди 4 години заради скандалното управление на гръцкия бизнесмен Георгиос Стерянопулос.

Президентът на централата Георги Глушков разкри пред “24 часа”, че от няколко месеца има готов проект за реконструкция на залата. От БФБ са готови да инвестират около 200 хиляди лева в ремонта, а основната идея е базата да бъде използвана от подрастващите. Основният проблем е, че съоръжението е неизменна част от стадиона, който е отдаден на футболния ЦСКА. Практически федерацията трябва да го вземе под наем от собствениците на клуба и в същото време да налее доста сериозна сума.

“Този вариант не ни устройва. Проведохме доста разговори, но на този етап няма решение. Жалкото е, че залата е почти разрушена и баскетболен клуб като ЦСКА остана без дом. Все още таим надежди, че проектът може да бъде реализиран”, призна Глушков.

Преди повече от година бе открита детска баскетболна школа на ЦСКА, която започна работа в няколко детски градини. Проектът бе разработен основно от Ивета Барчовска, бивша националка и сестра на Росен Барчовски, който дълги години поддържаше жив мъжкия отбор.