Българският баскетбол се сбогува с един от най-авторитетните си съдии и деятели. На 75-годишна възраст след кратко боледуване почина инж. Борислав Томов, отдал повече от половин век от живота си на любимата игра. 

Борето Томов, както го наричаха всички негови приятели, е роден на 7 октомври 1944 г. в Луковит. 20-годишен става съдия по баскетбол, а от 1979 г. е международен съдия, от 1995 г. дежурен представител. До това лято изпълняваше функцията на Регионален представител на Българската федерация по баскетбол в Зона „Мизия“, пише sport-vt.com.

"През целия си живот Борето e бил отдаден на баскетбола и на баскетболното съдийство. Немалка част от българските съдии са преминали обучение при него. Винаги е бил отворен да предава своите знания и умения на по-младите. За нас той винаги ще остане усмихнат и готов да помогне. Позитивизмът и приятелското отношение бяха негова запазена марка, която се среща много рядко сред нас. Добрите хора не умират, те винаги остават в нас…", пише в съболезнователния адрес на БФБaскетбол до близките на Борето Томов.

В събота лично президентът на федерацията Георги Глушков дойде да го изпрати по последния му път, заедно с поколения баскетболни съдии, треньори и деятели от Велико Търново и страната.

Мир на праха му!