Баскетболният тим на Байерн подсили редиците си бившата американската звезда на Реал (Мадрид) Кей Си Ривърс за стартиращия в началото на октомври нов сезон в германската Бундеслига.

28-годишният гард триумфира с „кралския” клуб в Евролигата през миналия сезон, а сега подписа договор с баварците до края на календарната година с опция за продължаване до края на сезона.

„Радваме се невероятно много, че можахме да привлечем такъв реномиран баскетболист. След много контузии през миналия сезон, които не можахме да компенсираме толкова лесно, си взехме поуки. С Ривърс ще можем да разпределим двойното натоварване във вътрешните и международните надпревари”, заяви изпълнителният директор на Байерн Марко Пешич.

Преди изявите си в Реал (Мадрид) Кей Си Ривърс е играл за различни клубове с Италия за Латина, Болоня и Бенетон, Франциз за Роан и Русия, където с Краснодар и Химки също е събирал опит в Евролигата.

„Радвам се да бъда в Мюнхен. Привлече ме възможността да играя с този отбор отноро на високо ниво в Евролигата. Искам да постигна много с този отбор”, сподели пък самият Кей Си Ривърс, който напусна Реал (Мадрид) след изтичането на договора му.