Байрън Скот е на път да стане треньор на Лос Анджелис Лейкърс. 53-годишният специалист и трикратен шампион на НБА като играч е финализирал преговорите си с „езерняците“. Това призна самият той пред телевизия „Си Би Ес“. Остава само официално потвърждение от клуба. Само преди ден от Лейкърс обявиха пред „Ю Ес Ей Тудей“, че разговорите между страните продължават.
 
„Чувствам се фантастично. Една моя мечта се сбъдна. Винаги съм искал да бъда треньор на Лейкърс. Това е невероятно. Искам да благодаря на генералния мениджър на тима Мич Купчак, на президента Джийни Бъс и на вицепрезидента Джим Бъс, тъй като ми дават шанс,“ заяви Байрън Скот пред „Си Би Ес“.
 
Скот беше фаворит за поста още преди три месеца, когато Лос Анджелис Лейкърс се раздели с Майк Д'Антъни. Клубът обаче предпочете да не бърза с назначаването на треньор, а реши, че приоритет е подписването с играчи от драфта и периодът за подписване на договори със свободни агенти. Други варианти пред „езерняците“ бяха Лайнъл Холинс, Джордж Карл, Майк Дънливи и Кърт Рамбис.
 
От 14 сезона кариера в НБА Байрън Скот е изиграл 11 от тях с екипа на Лос Анджелис Лейкърс. Той има два сезона в Индиана Пейсърс и един за Ванкувър Гризлис. Завършва състезателната си кариера след сезон 1997/98 в Панатинайкос. Като треньор е бил начело на Ню Джърси Нетс, Ню Орлийнс/Оклахома Сити Хорнетс и Кливланд Кавалиърс.