Беки Хамън е първата жена, която влиза в ролята на старши-треньор в Лятната лига на НБА. Една от най-силните американски баскетболистки в историята на САЩ получи картбланш от легендарния наставник на Сан Антонио Грег Попович да води Спърс в Лас Вегас. Хамън, която през изминалия сезон бе в щаба на "шпорите" и помагаше на Попович, но на мачове стоеше не редом до него, а зад него на скамейката, е на път да осъществи мечтата си един ден да води отбор от НБА.

В Лятната лига на НБА в Лас Вегас има и други жени, но те са поставени в ролята на асистенти. Каквато е емблематичната фигура Нанси Либерман - член на Залата на славата, която е помощник в Сакраменто Кингс лично по поканата на Джордж Карл. Сан Антонио отстъпи пред Ню Йорк в първия си мач под наставленията на Хамън със 73:78.

Според специалистите и медиите в САЩ, Хамън се справя повече от добре и има увереността и самочувствието на първи треньор - качества, които е попила от Попович. Само след 4 минути от началото на срещата тя смени цялата си стартова петица, защото Никс водеха с 13-2. "Адски трудно ми беше, толкова е стресиращо. Начертах комбинация, а момчетата не я разбраха и бях принудена да взема таймаут и да им я обясня отначало. Уча се, това е", коментира Хамън, която има зад гърба си над 16 сезона в женската НБА с Ню Йорк Либърти (8 сезона) и Сан Антонио (отново 8 сезона).