ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Партизан триумфира в Адриатическата лига, след като повали Цървена звезда в решителния пети мач от финалната серия. Селекцията на Желко Обрадович победи у дома с 96:85 големия си съперник и хвърли в екстаз феновете си. Така с 3:2 победи "гробарите" се поздравиха с купата.

Зрелището в залата на Партизан -  "Щарк Арена" в Белград, се игра пред рекордните за мач от турнира 22 198 души. Атмосферата по трибуните беше меко казано впечатляваща - направо гледаш и цъкаш с език, защото такова чудо у нас няма как да се види. 

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Домакините изиграха много силно първо полувреме, след което имаха аванс от цели 20 точки - 54:34. Звезда намали пасива си до едва 7 точки след 30 минути игра - 68:75, но до края на срещата Партизан удържа аванса си и триумфира с титлата в регионалната надпревара.

Кевин Пънтър отбеляза 32 точки за Партизан и записа 5 борби, за да заслужи и отличието за Най-полезен играч на плейофите в Адриатическата лига. Зак Лидей вкара 15 точки, а Джеймс Нънали приключи с 12.

Огнен Добрич бе най-резултатен за Цървена звезда с 18 точки и 5 борби. Бен Бентил се разписа с 15. Неманя Недович остана с 12 точки.

„Черно-белите“ завоюваха златото в Адриатика за първи път от 10 години насам. Титлата е седма за Партизан в историята на надпреварата, което е рекорд.

На мача присъства и Константин Папазов, който е голям приятел с треньора на Партизан Желко Обрадович. Нещо повече - най-титулуваният баскетболен наставник не само в Сърбия, но и е в Европа, е кум на децата на Тити. 

 

 

Белград се тресе - Партизан с трофей

Публикувахте от Blitz Sport в Четвъртък, 22 юни 2023 г.

 

Уникалната атмосфера в зала "Щарк Арена" в Белград

Публикувахте от Blitz Sport в Четвъртък, 22 юни 2023 г.

 

"Гробарите" ликуват

Публикувахте от Blitz Sport в Четвъртък, 22 юни 2023 г.

 

 

 

 

 

JEDAN JE CRNO-BELI TIM! #KKPartizan #ABALiga

Публикувахте от KK Partizan в Четвъртък, 22 юни 2023 г.

 

 

PAOK PARTIZAN flag it brings luck for great success! 22198 fans attended this match against the red mutant and the title was won after 10 years! #paok #partizan #brothers

Публикувахте от PAOK PARTIZAN FAMILY в Четвъртък, 22 юни 2023 г.

 

BRAVO ŠAMPIONI! #KKPartizan #ABALiga

Публикувахте от KK Partizan в Четвъртък, 22 юни 2023 г.