Баскетболистите на Берое победиха при визитата си на черногорския Ибър Рожайе с 96:76 (27:21, 23:26, 22:14, 24:15) и записаха втори успех в група "Б" на Балканската лига по баскетбол за мъже.

Старозагорци водеха само с 50:47 на почивката, но след силни изяви в другите две части си тръгнаха с убедителна победа.

Петима баскетболисти на българския тим записаха двуцифрен точков актив. Антон Куук завърши с 21 точки за успеха, ДеКуан Абръм добави 19, по 17 точки реализираха Обина Олека (9 борби) и Седариан Рейнс (7 борби), а Александър Янев вкара 15 точки. За Ибър Василие Кнежевич се отчете с 18 точки и 5 борби, а 15 точки записа Надим Фелец.

В същото време Академик Пловдив записа четвърта поредна победа в Балканската лига и продължава без грешка в турнира. Пловдивчани победиха с 83:75 като гости ТФТ в столицата на Северна Македония Скопие.

Адриян Секулов и Тони Гуджино станаха най-резултатни за Академик с по 19 точки, а капитанът Васил Бачев добави 14. За ТФТ най-резултатен стана Ландриус Хортън с 13 точки.

С успеха Академик продължава да е лидер в групата си без загубен мач - четири победи от четири мача. Това беше и пети пореден успех за тима във всички турнири. Следващият мач на Академик в Балканската лига ще е на 8 ноември - домакинство на ТФТ.