Берое загуби втора поредна контролна среща. След като отстъпи на Балкан в петък, ден по-късно тимът от Стара Загора записа домакинско поражение от Рилски спортист със 76:80.
 
Домакините започнаха мача изключително разконцентрирано и за по малко от 4 минути Рилски поведе със 17:3. След това играта се изравни, но разликата се движеше в диапазона 7-10 точки за тима от Самоков. В последната част Берое се вдигна на щурм, но пропуснаха важни стрелби от разстояние.
 
На 25 и 26 септември Берое и Стара Загора ще бъдат домакини на традиционния международен турнир за Купата на града, в който тази година ще премерят сили Лукойл Академик, Черно море Порт Варна и македонският Соколи.
 
„Изиграхме 3 срещи за 4 дни, а аз умишлено не намалих натоварванията и в тренировките. Целта е отборът да свикне с ритъма на мачовете през сезона, когато ще се наложи да играем през 2-3 дни. Дадох шанс на всички състезатели и видях много проблеми във всяка една от срещите, които с много работа трябва да се отстранят. От друга страна съм доволен от енергията и старанието на момчетата срещу противници, които ще бъдат фактор в първенството,” заяви треньорът на Берое Любо Минчев.