Тази събота от 18:30 часа баскетболистите на Берое започват втората си година като участник в Националната баскетболна лига. Старозагорци гостуват на вицешампиона "Левски" в столичната зала "Универсиада".

Несъмнено "сините" са абсолютен фаворит в мача. Берое от своя страна няма какво да загуби в тази среща. Старозагорци са най-младият отбор в баскетболния ни елит.

Средната възраст на състава е под 22 години. С най-много опит в НБЛ са Тихомир Желев и Милчо Борисов. И двамата са на 23 години, а най-възрастни са Петър Загоров и Мартин Раднев - 26 и 24.
 
Американското попълнение - Доминик Фъргюсън, също е роден след 1990 година.

"Огромната отговорност да организира играта се пада на Деян Карамфилов. Ростислав Алексов, Евгени Иванов и Юли Арабаджийски също имат съществена роля. Тук е мястото да се спомене, че групата ще попълнят Петър Русев, Петър Танков и Борислав Христов. От тях се иска много работа, за да получат своя шанс за изява", обявиха от Берое пред БЛИЦ.

Треньорското ръководство в лицето на Атанас Радев, Тодор Тенев и Бойко Миленков също е най-младото в шампионата. За тях и за момчетата от отбора предстоящото първенство е огромно предизвикателство. Въпреки това в тима се надяват, че ще успеят да донесат много радостни моменти на феновете си.