Александър Янев е първото сериозно име, което подсилва баскетболния Берое за новия сезон. Тежкото крило на националния ни отбор официално стана част от състава на „заралии” за 2017/18, пише Picknroll.bg. 27-годишният варненец ще трябва да замени на позицията Аарън Джоунс, който напусна носителя на Купата на България и на трофея от Балканската лига, за да продължи кариерата си във вицешампиона на Финландия – Салон Випас Викинг.

За Янев това ще бъде четвърти клуб в българското първенство. Юношата на Черно море е играл още за Лукойл Академик и Левски. 203-сантиметровият варненец за последно бе част от шампионата на Хърватска - КК Задар, с който достигна до плейофите на първенството, но отпадна на 1/4-финал от бъдещия вицешампион Цибона Загреб.

Тепърва се очакват нови попълнения в състава на Берое, който трябва да бъде потвърден в близките дни като дебютант в турнира за ФИБА Еврокъп. „Заралии” бяха напуснати и от американеца Брандис Райли-Рос, който премина в черногорския Морнар Бар. Това означава, че със сигурност ще бъде привлечен играч на неговия пост. Сред спряганите имена е това на Станимир Маринов от Балкан, като вероятността да се стигне до трансфер не е никак малка.