Берое (Стара Загора) отстъпи пред Университас ПЕАЦ (Печ) с 57:83 (11:20, 8:25, 21:13, 17:25) като гост в Унгария в среща от четвъртия кръг в група В на турнира Еврокъп по баскетбол за жени. Поражението бе четвърто поредно за българския тим в редовния сезон на надпреварата. Старозагорки остават на последното, четвърто място във временното класиране, а съставът от Печ е лидер с четири победи.

Втората позиция в подреждането е за израелския Елицур Рамла, който по-рано днес надигра Хатай с 88:74 като гост в Турция и записа трети успех, докато турският тим заема третото място с актив 1-3.

В последните си мачове от групата Берое ще посрещне Хатай на 8 декември в Стара Загора, а на 15 декември ще гостува на Елицур Рамла в Израел.

Слаба втора четвърт за българския шампион бе решаваща за крайния изход на двубоя срещу Университас ПЕАЦ. Берое изостана с 11:20 след първите 10 минути игра, а във втория период отбеляза само още 8 точки и направи множество грешки, от които домакините се възползваха. Повече от четири минути в края на първото полувреме старозагорки не отбелязаха кош и допуснаха серия от 14:0 за противника, след която унгарският отбор дръпна с 45:19 на почивката.

Водените от старши треньора Таня Гатева баскетболистки влязоха по-борбено за второто полувреме и след добра трета част, която спечелиха с 21:13, те намалиха пасива си до 40:58 преди финалните 10 минути. До края домакините обаче задържаха комфортен аванс и не допуснаха на Берое да се доближи повече.

Виолина Кочева бе най-резултатна за състава от Стара Загора с 13 точки и 6 борби, а по 11 точки отбелязаха Шарън Хюстън и Сиара Ростън. Хюстън добави 9 борби, а Ростън – 7.

За Университас ПЕАЦ Вираг Киш завърши с 24 точки, 10 борби и 4 асистенции.

Напред към плейофите на турнира Еврокъп ще се класират първите два отбора от всяка от 12-те групи плюс осем от най-добрите трети състави.