Берое загуби от черногорския Морнар с 93:95 (21:22, 24:23, 19:26, 22:15, 7:9) след продължение в мач от група "А" на Балканската лига по баскетбол. Старозагорците са на последно място с четири поражения, докато техният съперник с пълен актив от пет победи е лидер в класирането. Общо по 16 за тях отбелязаха Балша Радулович и Емир Хаджибегович, Марко Мийович вкара 17. Най-резултатен в мача с 18 точки пък беше сърбинът Александър Тодорович от Берое.

Треньорът на Берое Любомир Минчев определи като болезнено поражението. "Подобни победи са най-сладки, а подобни загуби са най - болезнени. Ние загубихме мача в продължението когато водехме с четири точки, но съперника взе борбата и ни отбеляза три точки. Това е причината за загубата и същевременно нашата задача № 1 – да не позволим да ни вземат борбите в нападение. В първия двубой с този отбор това беше нещото, с което ни надиграха.

Тогава ни вкараха 14 или 15 точки след борба в нападение, а това тежи. В последните една-две минути обаче точно това се случи отново. Разбира се има и обективни причини, защото малко или много те са отбор с по-висок среден ръст от нас. Имаше ситуации, в които факта че и двамата ни центрове рано натрупаха по три нарушения ни тежеше, но донякъде ни даде и предимство.

За съжаление като цяло повече ни натежа. Не мисля, че тези пет минути повече, които изиграхме, ще бъдат решаващи в следващия двубой. Безспорно програмата ни е тежка, играхме в събота, после вторник и отново събота. Ние обаче сме тренирали и готови за такова нещо. Не сме пътували, така че ще се възстановим", коментира Минчев.