Мъжкият баскетболен тим на Берое се раздели с 28-годишния канадец Джабари Крейг, обявиха от старозагорския клуб. Той си тръгва от отбора поради здравословен проблем.

"Приятели, може би не знаете, но от началото на сезона нашето високо момче Джабари Крейг страда от здравословен проблем. Въпреки това, той изигра няколко срещи с болки, за да помогне на отбора. Победата над Балкан беше последния му мач за Берое. Благодарим ти за всичко и само Берое! Нека всички, добрини които правиш, да ти се върнат многократно!", написаха от тима към Крейг.

Центърът беше привлечен в края на август, но след три месеца в Берое е принуден да напусне, за да възстанови здравословното си състояние.

В същото време Берое обяви завръщането на американския център Седариан Рейнс. 206-сантиметровият играч подписа договор до края на сезона.

"Добре дошъл у дома!", написаха от Берое във "Фейсбук".

За Рейнс това ще бъде втори престой в тима, след като игра за старозагорци между 2020 и 2022 година. В началото на тази година той носеше екипа на друг български отбор - Спартак Плевен.