България ще има представител в баскетболната Балканска лига и догодина. През есента Берое ще започне втория си пореден сезон в надпреварата, съобщават от ръководството чрез официалния сайт на турнира.

Старозагорци са подали необходимите документи, които са одобрени от Балканската лига. Берое може да разчита на подкрепата на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и на местната община.

"Обмисляхме възможността Берое да участва в някой от другите европейски турнири. Краят на миналия сезон обаче ни показа, че все още не сме готови. Затова предпочетохме да участваме отново в Балканската лига, където да надграждаме и да се утвърждаваме. Очакваме, че тази година турнирът ще бъде още по-силен от миналата година“, коментираха от Берое.

През 2015/2016 тимът на Любо Минчев дебютира в Балканската лига, като стигна до 1/2-финалите, но бе отстранен след две поредни загуби от настоящия шампион Сигал Прищина.

През следващата година в Стара Загора ще останат Пламен Алексиев, Тихомир Желев и Николай Николов, а съвсем скоро се очаква и повече информация около селекцията в Берое.