Баскетболният Берое не може да избяга от лошия късмет, който го съпътства от доста време. Миналата седмица в дебюта си в НБЛ срещу "Левски" (77:113) треньорското ръководство не можа да използва пълноценно Милчо Борисов и Ростислав Алексов, а Петър Загоров и Тихомир Желев въобще не записаха игрално време. Ситуацията не се е променила и Желев няма да дебютира и днес за Берое. От 18:00 часа старозагорци приемат Рилски спортист в мач от 2-ия кръг.

„Явно сме урочасани. Проведохме много тежка подготовка. Първо на Доминик Фергюсън му се поду коляното и тренира на пълни обороти едва от две седмици. После на първата контрола с Черноморец в Бургас дойдоха проблемите с адуктурите на Тихомир Желев и ахилесите на Пепо Загоров. Ростислав Алексов и Милчо Борисов не тренират пълноценно - всеки от тях с някакъв здравословен проблем. Въобще цяла петица от най-важните ни играчи е извън строя и то само заради контузии", оплака се треньорът на Берое Бойко Миленков.

"Със сигурност се опитваме да ги възстановим час по-скоро но явно нещата не се случват така, както искаме и Тихомир няма да играе днес. С "Левски" се наложи да играят децата и въпреки, че направихме хубави неща в края на мача се получи смазващ резултат. Рилси спортист взеха 5 американци и някои от най-добрите български баскетболисти. Ще играят в Еврочалъндж и са фаворити не само в предстоящия двубой, но са и основни претенденти за отличията в шампионата. Преди 2 седмици победиха Лукойл в контрола. Въпреки това, ние искаме да дадем максимума от нашите момчета, пък каквото стане. Нашите фенове винаги оценяват, когато се раздаваме на терена, независимо как завършват мачовете“, добави треньорът на Берое.