HDI Мача на звездите по баскетбол ще се проведе във Варна на 23 февруари от 19.30 часа. Това стана ясно на дадената днес пресконференция от ръководството на лигата, организаторите и изпълнителният директор на основния спонсор HDI - Петър Аврамов.

За първи път феновете няма да имат право да гласуват за участниците в мача. Този път тази роля ще се падне на деветте треньори на отборите в първенството. Те ще определят по трима българи и трима чужденци. Именно това ще е и форматът на основния мач по време на събитието.

Треньори на двата отбора ще бъдат наставниците на първите два в класирането. Това значи, че единият отбор ще бъде воден от Димитрис Галанис (Лукойл Академик), а ако Черно море победи Спартак Плевен в събота, наставник на другия ще бъде Денислав Коцев.

Отборите ще бъдат обявени на 17 февруари (понеделник). Самият мач ще протече в три части, тъй като освен отборите на българи и чужденци ще има и отбор на Черно море-Соди от сезоните 1998-2000, в чест на Тодор Стойков. Предвидени са и Конкурси за Забивки, Стрелба, Умения.