Лукойл Академик започна новата 2012 година с победа. Шампионът се наложи при гостуването си на Черно море (Варна) с 81:71 в отложен мач от XI кръг на Националната Баскетболна Лига (НБЛ). Най-полезен за “студентите” стана Ламонт Мак с „дабъл-дабъл” – 20 точки и 11 борби, а Бруно Шундов и Веселин Веселинов добавиха съответно по 17 и 10 точки. Тихомир Желев вкара 16 точки за „моряците”, а Георги Давидов и Николай Колев се отличиха съответно с по 14 и 11.

Лукойл Академик беше воден от временния треньорски тандем Мирослав Ралчев и Иван Коцев. Двамата ботевградчани бяха в екипа на вече уволнения Йовича Арсич. Новият наставник Марин Докузовски все още не е започнал работа, въпреки че вече подписа договор с клуба. Ралчев и Коцев ще водят "студентите" и на 6 януари при гостуването на Черноморец.

„Студентите” изиграха по-добро първо полувреме и след 20 минути водеха с 19 точки – 51:32. През следващите две части гостите се отпуснаха, а възпитаниците на Любомир Минчев се опитаха да съкратят аванса. Домакините намалиха пасива до само седем точки пет минути преди сирената, но Лукойл Академик победи с 81:71./БЛИЦ