Часовникът отброява - три, две, едно… Мартин Маринов стреля от тройката и топката попада в целта с онзи приятен шум от мрежичката.

15 февруари 2017 година. 13:58 часа. Часовникът отброи най-важния важния момент в живота на един от най-добрите ни баскетболисти и настоящ играч на Спартак (Плевен) и приятелката му Станислава. Появи се макият Лъчезар. Марто и Танчето станаха родители за първи път. Малкият… Всъщност, не толкова малък юнак, тежи 3,750  кг и е висок 52 сантиметра. Вече сме сигурни, че ще наследи баща си на баскетболния паркет.

Родителите благодарят на екипа на доктор Росен Билчев от столичната клиника “Щерев”, които направиха всичко необходимо за безпроблемното раждане.

Най-щастлив е дядо Любо, таткото на Мартин, на който е кръстен новороденият Лъчезар. Баба Ели не е на себе си от щастие. Със сигурност бързо трябва да влиза в новата роля и да помага на младите. Дядо Димитър и баба Вацка – родителите на Станислава, са другите щастливи във фамилията. Сигурни сме, че няма къде да избягат и така или иначе ще ударят не едно, а няколко рамена при отглеждането на малкия.

Баскетболистът на Балкан Ботевград Николай Маринов – братът на Мартин, вече е горд чичо. Само на 22 години. Дано Лъчезар наследи и от чичо си таланта и един ден да ни радва в баскетболната зала.

А сега Далин, пожелаваме на теб и Танчето много щастливи мигове с малкия наследник. Със сигурност ви чакат безсънни нощи, но и много радост и щастие. Наздраве!
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ