Синът на спортния директор на Лукойл Академик Сашо Везенков - Александър, е желан от Билбао Баскет. Това е споделил треньорът на испанците Фотис Кацикарис пред Константин Папазов. Тити се появи днес на аерогара "София", за да посрещне Билбао Баскет, който пристигна у нас за мача си със "студентите" от Еврокъп. Двубоят е утре от 18:00 часа в зала "Арена Самоков". Въпреки приятелските си отношения с гръцкия треньор на Билбао Баскет, Папазов заяви, че е отказал да даде информация за Лукойл Академик.

"Казах му на Фотис, че с г-н Везенков сме в прекрасни отношения и да не ме пита нищо за Лукойл. А той каза "Ние знаем всичко". Говорихме за малкия Везенков, разпитва ме. Казах му, че е номер 1. Той го харесва много и искат да го вземат в Билбао. Големият Везенков като баща, знаете един баща трудно взима такова решение и трябва да му помогнем тези, които сме около него. Защото има раздвояване - дали да учи в университет в САЩ или веднага да започне в Европа. Аз, познавайки действителността, смятам, че трябва да започне веднага да играе в Европа", коментира Тити Папазов.

ТОВА Е АЛЕКСАНДЪР ВЕЗЕНКОВ
Роден е на 6 август 1995 г. в Никозия (Кипър). Висок 205 см. Играе на позицията на крилото. Когато навършва 10 години, започва да тренира баскетбол в детската академия на Апоел в родния си град. През 2007 г. вече е в отбора на кадетите на клуба, а през 2009 г. талантът му е забелязан от скаутите на гръцкия гранд Арис. Везенков-младши преминава в юношеския тим на „жълто-черните“ от Солун, където му осигуряват стипендия, училище и подслон. Заедно с него заминава и майка му Янка. През изминалия сезон нашето момче изведе Арис до титлата в своята възрастова група и бе избран за най-полезен играч на финалната серия. Попадна и в мъжкия състав на гръцкия тим. От 2010 г. Везенков е неизменна част от националния отбор на България. Играе винаги при по-големите. Така бе и това лято, когато първо носи екипа на 20-годишните на европейското първенство в София, а след това се състезава и при 18-годишните на шампионата на Стария континент в Литва.